İçecek Ambalajı Nedir?

İçecek Ambalajı

İçecek Ambalajı Nedir?

İçecek ambalajları başta olmak üzere tüm ambalajlar tüketicinin bir ürün hakkındaki kalite, marka ve değer algısını birincil dereceden etkileyen bir faktördür. İçecek ambalajlarının birincil görevi, üreticilerin ürünlerini tüketicilere veya toptancı marketlere güvenli bir şekilde hasar görmesini engelleyerek ulaştırmaktır. İçecek ambalajları kurcalanmaya karşı korumalı, hatasız ve eksiksiz şekilde paketlenmiş, patlama, dökülme gibi yol boyunca karşılaşılabilecek olumsuzluklara karşı dayanıklı olmalıdır.
Gıda ürünleri açısından ambalajlama ürünün raf ömrünü ve tadını doğrudan etkileyebilecek bir faktördür. İçecek ambalajlarında gıdaya uygun olmayan kimyasalların kullanılmış olması, gıdaya doğrudan temas eden bir ambalajlama profili için ürünü olumsuz etkileyecektir. Biz Üçsa Ambalaj olarak tüm ambalajlar profilleri için gösterdiğimiz özeni gıda için de göstererek, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın gıda ile temas içerisinde olan ürünler için üretim ve sertifika izinlerine uygun biçimde ve laminasyon sırasında solvent kullanılmayan üretim teknikleri ile içecek ve gıda ambalajları üretmekteyiz.
Doğru ambalaj kullanımı, günümüzün rekabetçi piyasasında tüm ürünlerde de olduğu gibi içecek ürünlerinin de rakipleri arasında ilk bakışta öne çıkmasını sağlayan bir etkendir. Ambalajın uzaktan bakıldığında göze çarpan canlı tasarımından tutun, ele alındığında verdiği doku hissiyatına ve ürün bilgilerini içeren yazıların fontunun kolay okunulabilir olmasına kadar her detay özenle tasarlanmalıdır.

İçecek Ambalajı Baskı Öncesi İşlemleri

Üçsa Ambalaj olarak uzman grafik ekibimizle birlikte son sürüm grafik yazılımlarıyla bilgisayarlı tasarım süreçlerinizi destekliyor, reprodüksiyon ve tasarım değişikliklerinizde yardımcı oluyoruz. Tasarımlarınızın baskıya uygulanma sürecinde müşteri odaklı teknik destek ve renk yönetiminde yanınızdayız. Xrite i1 pro ekran kalibrasyon cihazları ile içecek ambalajınızı baskıya en yakın renklerle baskı öncesi görüntülemenize olanak sağlıyoruz.
Tüm bu üretim süreçlerinde müşterilerimizin isteklerine titizle cevap verirken doğaya zarar vermeyen, sürdürülebilir malzeme ve üretim tekniklerini kullanmaya özen gösteriyoruz. Tüketimin hızla arttığı bu günlerde, kirlenmeyi önlemek atıkları azaltmak, atıkları kaynağında doğru ayrıştırmak ve çevreye verilen zararın minimuma indirgenmesini sağlamak adına, tasarım aşamasından üretime gereken tüm tedbirleri sağlıyor, yalnızca şirket ve üretim olarak değil, bireysel olarak da karbon ayak izimizin en aza indirgenmesi adına gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz.