Ambalajlamanın Günlük Hayattaki Yeri Nedir?

Gün içerisinde temel besin ihtiyaçlarımızı karşılamak için aldığımız gıdalar, globalleşen dünya ve seri üretim ile birlikte çoğunlukla paketler halinde satılır oldu. Özellikle yoğun nüfus ve talebe göre tüketim isteği arttıkça bu durum ithalat-ihracat sektörünü de sırtlayan bir hale büründü. Üretimden dağıtıma, dağıtımdan da satış aşamasına doğru uzanan bu süreçte ise ürünü ilk günkü haliyle muhafaza etmek, tüketiciye taze ve hijyenik bir ürün sunmak öncelik haline geldi. Bu da ambalaj sektörünün ve ambalaj firmalarının bu hassasiyet ile üretim yapmasında önemli bir rol oynadı.

Üretici ve Tüketici Arasındaki Köprü: Ambalaj

Ambalaj firmaları, üretici ve tüketici arasındaki köprünün ambalajlama üzerinden geçtiğinin farkına varmaya başladıklarından beri ambalajlamaya verilen değerin arttığını söyleyebiliriz. Ürünün tüketiminden önce bile, üretici ve tüketici arasındaki ilk karşılaşmayı olumlu veya olumsuz sonuçlandıracak en önemli faktörler, ambalajlama ve bunun üzerinde yer alan tasarım, ürün içeriği bilgisi ve ambalaj kalitesi haline geldi. Tüketici kendi sağlığını gözetirken, markalaşmak ve markasının tanıtımını yapmak isteyen üretici ise tüketicinin isteklerine ve sağlık hassasiyetine uygun kaliteli ambalaj ve satış garantisi getirecek ambalajlar üzerine yoğunlaştı.

Gıda ve Kimyevi Ürün Ambalajlarında Ambalaj Firmalarının Dikkat Etmesi Gerekenler

Gıda ambalaj firmalarının kullandığı ambalajlarda kullanılan malzemenin kalitesi, insan sağlığına uygun üretimi ve hijyenik koşullarda üretilmiş olması önemli bir faktör haline geldi.
Ürün çeşitliliğine göre ayrı ve uygun ambalaj kullanımı, ürünün raf ömrü için gerekli olup, aynı zamanda ürünün uzun süre niteliğinin değişmemesine, herhangi bir tat veya doku kaybı olmamasına dikkat eder.
Uygun ambalaj üretimi tat kaybı, nem ile temas, mikrobik bozulma vb. gibi etkenlere karşı dayanıklı olmalıdır. Taşınma ve dağıtım aşamasında yaşanabilecek herhangi bir kaza olasılığını göz önünde bulundurarak, ürünler yırtılma, delinme, sızıntı gibi ihtimallere karşı dayanıklı olmalıdır.

Üçsa Ambalaj Güvencesiyle Üretilmiş Ambalaj Çözümleri ve Üçsa Ambalaj Çalışma Prensibi

1996’da başladığı yolculuktan beri ürettiği ambalajları hijyenik, ürün ve tüketici odaklı üreten Üçsa Ambalaj, düşük oksijen ve su buharı geçirgenliği, yüksek bariyer, yüksek laminasyon, düşük COF değeri ve ışıktan koruma gibi dikkat ettiği ambalaj çözümleri ile üretici ve tüketici dostu ambalajlar üretir.Son tüketicinin sağlığı en önemli noktalardan birisidir ve Üçsa Ambalaj bu sorumluluk altında ambalaj üretimi gerçekleştirmektedir. Sağlıklı nesiller ve temiz bir gelecek için yeşil çevre bilinci altında ambalaj üretimi Üçsa Ambalaj’ın başlıca prensiplerindendir.
Üretim süreçlerinde, çevre ile dost, geri dönüşüme uygun maddeler kullanmak ve AR-GE tesislerinde teknolojik gelişimi yürütürken çevre ile uyumunu asla unutmadan denetim yapmak ambalaj üretiminin göz ardı edilmemesi gereken unsurlarıdır. Ambalaj fabrikasında çalışan her bireyin çevre bilincinde olması ve doğal kaynakların gereksiz kullanımının, sadece fabrikalar bazında değil, bireysel anlamda da dikkat ve özen gösterilerek önüne geçilebileceğini bilmesi ve karbon ayak izinin azaltılmaya çalışılması gibi durumlar söz konusu olduğunda, Üçsa Ambalaj’ın sizler için burada olduğunu söyleyebilirsiniz.