Gıda Ambalajı Nedir? Ne işe Yarar?

gıda ambalajı

Gıda Ambalajı Nedir?

Gıda ambalajı, gıda ürünlerinin içerisinde barındırdıkları su ve besin değerlerinin fiziksel, kimyasal ve biyolojik faktörlerden etkilenerek insan sağlığı açısından tehdit oluşturmasını önler. Meydana gelen fiziksel, kimyasal ve biyolojik faktörlerin gıda ürünlerini etkilemesi kalite kaybı ve ekonomik kayıp yaratmaktadır. Bu etkenlerden dolayı gıda ürünleri, üretimi tamamlandığı anda ambalajlanmaya ihtiyaç duyar. Gıda ambalajları ürünün depolanabilirliği, raf ömrünün uzaması ve tüketiciye ulaşması sürecinde önemli bir yere sahiptir. Her ürünün en iyi şekilde tüketiciye ulaşması için farklı gıda ambalaj malzemeleri kullanılır.

Gıda ambalajı çeşitleri nelerdir?

Ürünler ambalajlanırken kullanım alanı ve özellikleri dikkate alınır. Gıda ürünleri aynı özelliklere sahip değildir ve üretim sonunda farklı ambalajlara ihtiyaç duyar. Üçsa Ambalaj olarak, ambalajlarımızı sadece yapıldıkları malzeme çeşidine göre değil; kullanıldığı ürün grubuna göre ayırıyoruz. Ürün gruplarına göre ambalaj çeşitliliği sağlayarak ürününüzden en yüksek performansı almanızı kolaylaştırıyoruz.

•  Cips ve Çerez Ambalajı

•  Bisküvi ve Kek Ambalajı

•  Çikolata ve Şekerleme Ambalajı

•  Kuru Gıda ve Makarna Ambalajı

•  Toz Gıda ve İçecek Ambalajı

•  Kahve ve Çay Ambalajı

• Dondurulmuş Gıda Ambalajı

Gıda ambalaj malzemeleri nelerdir?

Ürünlerinizin en iyi şekilde müşterilerinize ulaşması için Üçsa Ambalaj olarak her ürüne en doğru malzemeleri seçerek ambalajınızı tasarlıyoruz. Gıda sektöründeki ürün yelpazesi kadar ambalajlarda kullanılan malzemeler de çeşitlilik gösterir. Üçsa Ambalaj olarak, gıda sektöründeki ürünlerin ihtiyaçlarına yönelik cam, plastik, metal ve kâğıt gibi materyaller ağırlıklı olarak birçok çeşit ve şekilde malzemeden ambalaj üretimi gerçekleştiriyoruz. Kuru gıda ambalajları için ters baskılı BOPP’ye lamine edilen CPP veya PE’den oluşan çift katlı yapıları; içecek ambalajlarında ise daha farklı malzemeler ve kombinasyonlar kullanıyoruz.

Gıda Ambalajı Üretiminde Kullandığımız Malzemeler:

OPP / METALİZE OPP                     OPP / PEARLİZE + CS                     PET / ALU/ PE     

MAT OPP / METALİZE OPP           OPP / METALİZE OPP + CS             PET / PET METALİZE / PE 

PET / METALİZE OPP                     TWİST PET                                        MAT PET / ALU / PE

PET / ALU / PE                                TWİST PET + İÇ KAĞIT                     MAT PET / PET METALIZE / PE             

PET / METPET / PE                        OPP/CPP                                            OPP / ALU / PE

OPP                                                  OPP / PE                                            KAĞIT / ALU / PE

OPP / OPP                                      Pet/ pe                                              KAĞIT / PET METALIZE / PET

OPP / OPAK OPP                           Pe/pe                                                 Opp / pe

OPP / PEARLİZE                             PET / PE                                             MAT BOPP + PE 

OPP / OPAK OPP + CS                  PET (PVDC) / PE                                MAT PET + PE