Kahve Ambalajı Nedir? Özellikler Nelerdir?

Kahvenin toplumumuzda ve günlük yaşantımızda yeri olmazsa olmazlar arasında yer alır. Günlük rutinlerimiz arasında yer alan ve keyfimize keyif katan kahvenin o mis kokusunun kahve ambalajlarının kalitesi sayesinde bizlere ulaştığını biliyor muydunuz? Kahvenizden bir yudum aldığınızda burnunuza gelen o mis kokusu tarif edilemez değil mi? Kahvenin kokusunu raf ömrü boyunca muhafaza eden kahve ambalajları kahvenin türü ve yapısına uygun doğru ambalaj seçimiyle üretildiğinde tazelik etkisini sürdürür.

Espresso, Americano, Mocha, Latte, Cappuccino, Filtre Kahve, Flat White, Ristretto gibi kahve yapım tekniğine, çekirdeklerindeki aromalarına göre değişen birçok kahve çeşidi hayatlarımızın vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle üçüncü dalga kahve akımının hayatlarımıza girmesiyle artan kahve tüketimi ambalaj sektöründe kahve ambalaj üretimini de arttırmış, kahve çeşitlerine göre yenilikler üretmesine olanak sağlamıştır.

Kahve Ambalaj Üretiminde Nelere Dikkat Edilmelidir? Kahve Ambalajlarının Özellikleri Nelerdir?

Kahve ambalajları üretiminde en önemli unsur kahvenin türü ve yapısına uygun olarak üretilmesidir. Brezilya, Kolombiya, Vietnam, Yemen ve Etiyopya kahveleri gibi farklı iklimlerde ve farklı koşullarda üretilmiş birçok kahve bulunmaktadır. Farklı üretim koşullarının bilinci ambalaj üretimi sürecinde kullanılacak materyallerin seçilmesinde önemli bir etkendir. Toz kahve, çekirdek kahve, granül kahve ve filtre kahve gibi farklı kahve türleri için de ürünün yapısına uygun ambalaj çözümleri tercih edilmelidir.

Kahve ürün grupları oldukça hassastır. Işık, sıcaklık, oksijen ve nem gibi dış faktörler kahve aromasında olumsuz etkiler yaratır. Kahvenin vazgeçilmez aroması kahve çekirdeklerinin yağlarından oluşur ve bu yağların oda sıcaklığında oksitlenme tehlikesi vardır. Bu sebeple kahveyi saklama ve muhafaza etmekteki en uygun koşullar serin, karanlık ve kuru ortamlardır.

Kahve çekirdekleri kavrulduktan sonraki iki günlük süre boyunca yoğun olarak karbondioksit gazı salarlar. Ancak kahve çekirdeklerinin tazeliğini korumak için öğütülen kahveler kısa sürede paketlenmelidir. Paketlenen kahveler karbondioksit gazı tahliyesine uygun ambalajlara yerleştirilmelidir.

Üçsa Ambalaj kahve ambalajlarında;
• Yüksek oksijen ve ışık bariyeri sayesinde kahve aromasını uzun süre muhafaza eder.
• Kahveyi oksijen ve UV ışınlarından korur.
• Çok katmanlı ambalaj çözümleriyle gıda temasına ve gıda yönetmeliklerine uygun katmanlar kullanır.
• Farklı bölgelerde üretilmiş kahve türlerinin yapısına uygun ambalaj çözümleri uygular.
• Kavrulmuş kahvenin saldığı karbondioksit gazını tahliye edecek uygun ambalajlar üretir.

Kahve Ambalaj Tasarımı

Üçsa Ambalaj kahve ambalaj tasarımlarıyla kahvenin ağızda bıraktığı tat kadar memnuniyet yaratacak özenli baskılar sunar. İsteğe göre şekillendirilebilen ve ürün paketlemesine uygun üretilen ambalajlar, albenili tasarımlarıyla satın alma dürtüsünü tetikler. Üçsa Ambalaj gelişmiş baskı teknolojileri ile kahve ambalajlarınıza görsel albeni katar.

Sürdürülebilir ve Ekonomik Kahve Ambalajları

Kahve ambalajı üretiminin artmasıyla birlikte birçok ambalaj firması geri dönüştürülebilir kahve ambalajlarını tercih etmeye başlamıştır. Üçsa Ambalaj da Ar-Ge ekibinden destek alarak yüksek bariyerli ve çok katlı ambalajlarını sürdürülebilirlik ilkesini göz önünde bulundurarak geri dönüşüme uygun olarak tercih etmektedir.