Bisküvi Ambalajı Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Bisküvi Ambalajı Nedir?

Gıda ürünlerinde ambalajlama, ürünü tüketiciye güvenli ve rahat bir şekilde ulaştırmaktan çok daha fazlasıdır. Ambalajlar üretilirken seçilen malzemeden dış görünüşünü etkileyen tasarımına kadar tüm aşamalar çok önemlidir. Paket ürünün raflardaki çekiciliğini doğrudan etkilerken tüketiciye ürünün türü, yaşı, fiyatı, içeriği, ağırlığı ve üretim koşulları hakkında kanunen gerekli bilgileri verir. Paketin şekli ürünün mağaza raflarında sergilenme biçimini de doğrudan etkiler. Yuvarlak hatlı paketlenmiş ürünler yuvarlanarak seçmeye uygun raflara yerleştirilirken ucu kanat şeklinde paketlenmiş ürünler birbirine kenetlenmiş olarak bitişik yerleştirilmeye eğilimlidir. Basit poşet şeklinde paketlenmiş ürünlere raflarda çok yer ayrılmamaktadır. Ürünün dış görünüşüne bakılarak satın alma oranları oldukça yüksek olduğundan paketin şekli ve tasarımındaki bütün faktörler iyi düşünülmelidir. Üçsa ambalaj olarak tasarımdan – üretime tüm süreçleri titizlikle oluştururken seçtiğimiz hammaddeleri geri dönüşüme uygun seçiyoruz.

Bisküvi Ambalajı Özellikleri

Bisküvi gibi raf ömrü uzun ürünlerin hava alması raf ömrünü kısaltacağından paketleme seçimi oldukça önemlidir. Bisküvilerin paketleme yöntemi seçilirken nem almalarını önlemek için bir bariyer kullanan yüksek koruma özelliği olan yöntemler tercih edilmelidir.

Nem bariyerleri olarak;

• Plastik (polipropilen)
• Plastik kaplı kağıtlar
• Çeşitli laminatlar
• Polyester (PET)
• Alüminyum folyo ve karton malzemeler dahil olmak üzere çok çeşitli malzemeler kullanılabilmektedir. Bisküvi ambalajlarında ayrıca modifiye atmosfer paketleme de tercih edilebilir.

Bisküvilerin kırılıp çekiciliğini kaybetmemesi için paket ürünü görünür ışığa ve UV radyasyonuna karşı korurken, nakliye aşamasında oluşabilecek hasarlardan da korur.

Bisküvi Ambalajı Geri Dönüşüm

Teknolojinin hızlı gelişimiyle beraber dünya nüfusunun ve tüketimin artmasıyla çevre kirliliği ve küresel ısınma dünyanın ortak sorunu haline geldi. Bu sorunu ortadan kaldırabilmek veya canlılık üzerindeki etkilerini azaltabilmek için tüketirken daha bilinçli olmak gerekiyor. Günümüzde küresel ısınma ve iklim değişikliklerin artmasıyla karbon ayak izini azaltma çalışmaları bireylerin ve kurumsal şirketlerin önem verdikleri bir konu haline geldi. Bizler de Üçsa Ambalaj olarak karbon ayak izimizi en aza indirmek için iş süreçlerimizde çevreye duyarlı teknolojileri ve hammaddeleri kullanarak karbon ayak izimizi en aza indiriyor, doğayı korumak adına üstümüze düşen tüm görevleri yerine getiriyoruz. Yalnızca şirket ve üretimle kalmayıp ekip arkadaşlarımıza geri dönüşüm ve çevreye duyarlılık eğitimleri veriyor, sosyal hayatlarında da bireysel karbon ayak izlerini azaltmayı amaçlıyoruz. Sizler de günlük hayatınızda ufak değişimler yaparak karbon ayak izinizi azaltabilirsiniz.