Makarna Ambalajı Nedir?

makarna-ambalajı-nedirMakarna Ambalajı Nedir?

Makarna günümüzde yediden yetmişe bütün ulusların bir şekilde kişiselleştirerek kültürlerine dahil ettiği nadir ürünlerdendir. Tüketimi bu kadar popüler olan bu ürünün tedarik zinciri süreçlerinde zarar görmesini engelleyen, ürünün tazeliğini koruyan ve son kullanıcılara ürün hakkında şeffaf bilgileri sunan bir ambalaja sahip olması oldukça önemlidir. Makarnaların üretiminde kullanılmış olan yöntemler ambalajlama türlerini de doğrudan etkilemektedir.

Makarna Üretim Türleri;

      1. Kurutulmuş Makarnalar
        1. Standart kurutulmuş makarnalar
        2. Yumurtalı kurutulmuş makarnalar
        3. Doldurulmuş (mantıya benzeyen) kurutulmuş makarnalar
      2. Taze Üretilmiş Makarnalar
        1. Doldurulmuş makarnalar
        2. Standart taze makarnalar
        3. Gnocchi (Niyokki) ve lazanyalar

Makarna Ambalajı Özellikleri

Makarnaları ambalajlarken türü kurutulmuş veya taze olmaksızın birbirinden ayrılmaması gereken özelliklerden biri esnek ambalaj kullanımında paketin makarnayla aynı organoleptik özellikleri taşımasıdır. Bu sayede makarnanın tadı, görünümü, dokusu ve kokusu dahil olmak üzere kişilere duyular yoluyla deneyim yaratmak mümkündür.

Üçsa ambalaj olarak kuru gıda ve makarna ambalajlarında, ürünler için gereken doğru ihtiyaçlara uygun çözümler sunmaktayız. Ürünün ambalajının sağlamlığı ve güvenilirliği açısından hafif bariyer korumalı PE kaplamalı ürünleri kapsayan, gıdaya doğrudan temas sertifikası bulunan, malzeme saflığı için tamamen elyaftan üretilmiş, güvenilir, kuru gıda makarna ambalaj çözümleri üretmekteyiz.

Kuru gıda ve makarna ambalajları üretiminde tercih ettiğimiz PE’den veya CPP’den oluşan lamine yapılan yöntemler, makarna ürünleri için en uygun yapılardandır. Gıda ile temas güvenirliği sağlayan ve Türk Gıda Kodeksi yönetmeliğine uygun polietilen filmleri, kuru gıda ve makarna ambalajlarının uzun süre saklanmasını ve içerisindeki besin değerlerini kaybetmemesini sağlar.

Makarna Ambalajı Ölçüleri

Makarna ambalajı ölçüleri belirlenirken sizden gelen istekler ve ihtiyaçlar iyi değerlendirilmektedir. Ambalajlanacak olan makarnanın kaç gramdan satışa sunulacağı, ürünün standart yastık görünümlü diye tarif edilebilecek olan esnek ambalaj mı yoksa kutu şeklinde mi paketleneceğine karar verilmesi gerekmektedir. Ürünün temel özellikleri belirlendikten ve tarafımıza iletildikten sonra uygun olan ölçülere göre ambalaj üretimi gerçekleştirilmektedir. Her firmaya ve her ihtiyaca göre değişebilecek olan makarna ambalajlarına örnek vermek gerekirse birkaç makarna ambalajı için genellikle tercih edilen satışa sunulma miktarı ve ambalaj ölçüleri aşağıdaki gibidir.

Makarnanın TürüSatışa Sunulduğu Miktar (gram)Ambalaj Ölçüsü (mm)
Kelebek makarna500395 x 310
İri Burgu Makarna500395 x 295
Spagetti500225 x 325
Burgu500395 x 280

Yukarıdaki ölçüler yastık görünümüne sahip olarak tarif edilebilen şeffaf esnek ambalajlama yöntemine aittir.