Doypack ambalaj nedir? Doypack torbaları nelerdir?

Doypack Ambalaj aslında market raflarında sıklıkla gördüğümüz ancak adı nispeten az bilinen bir ambalaj çeşididir. En genel ifadeyle rafta dik durabilen vakumlu paketleri ifade ederler. Kendi başına dik durarak ürünü en güzel şekilde sergileyen bu ambalajların yan kısımlarında kaynak bulunur ve alt kısımları körüklüdür. İhtiyaca göre üstüne zip veya kapak mekanizması eklenebilir ve böylece içindeki ürün paket açıldıktan sonra bile taze olarak saklanabilir.

Doypack Ambalaj Ne İçin Kullanılır?


Doypack ambalaj başta yiyecek, içecek, hijyen ürünlerinin paketlenmesinde olmak üzere pek çok sektörde kullanılmaktadır. İçindeki ürünün tazeliğini çok iyi şekilde muhafaza edebilmesi nedeniyle kuruyemiş, atıştırmalık, baharat, kahve, çay, şeker ve kedi-köpek maması gibi gıda maddelerinde sıklıkla kullanılır. Uzun raf ömrü sağlamaları ve açılır kapanır mekanizmalarla tüketicilere kullanım kolaylık sağlamaları da, gıda sektöründe tercih edilmelerinin başlıca nedenleri arasındadır.
Sıvı sabun, banyo tuzu, bulaşık makinesi deterjanı, yüzey temizleyici gibi kimyasalların paketlenmesinde de sıklıkla doypack ambalaj çeşitleri tercih edilir. Bunun temel nedeni bu ambalajların sızdırmaz, dayanıklı, dış etmenlere karşı koruyucu ve hafif olmalarıdır. Az yer kaplayan ve kolay taşınan ambalajlar ev içinde uzun sürede tüketilen hijyen malzemelerinin depolanmasını, tüketici için de daha kolay hale getirmektedir.

Doypack Ambalaj Çeşitleri Nelerdir?


Dopyack Ambalaj çeşitleri, ambalajın malzemesine ya da şekline göre sınıflandırılabilir. Ürününüzün gereksinimlerine ve markanızın imajına göre seçim yapmanıza olanak sağlayan pek çok farklı malzemeden üretilebilirler. Çok katmanlı yapılarında polietilen (PE), polietilen tereftalat (PET), polipropilen (PP) ve poliamid (PA) gibi plastik film kombinasyonları veya alüminyum, metalize film ve kraft kâğıdı kullanılabilir.
Baskılı doypack ambalaj gereksinimlerinde, canlı ve dikkat çekici renkleri en güzel şekilde yansıtabilen plastik, metalize film veya alüminyum ambalajlar tercih edilir. Kraft kâğıdı ise ürün veya marka imajı itibarıyla doğal, doğa dostu, katkısız olduğu mesajını vermek isteyen firmaların tercihidir. Bu nedenle organik gıdalar ve kuruyemiş gibi sağlıklı atıştırmalıklarda sıklıkla kullanılırlar.
Ambalajın şekli açısından en yaygın Dopyack ambalaj çeşitleri kapaklı, zipli, askılı ve pencereli olanlarıdır. Kapaklı ambalajlar özellikle sıvı bir ürünü muhafaza etmek için kullanılırlar ve ambalajın üzerine ya da köşesine entegre edilmiş ufak bir kapağa sahip olurlar. Zipli ambalajlar ise ambalajın ağız kısmında bulunan zip sayesinde, ambalajın bir kez açıldıktan sonra tekrar kapatılabilmesini sağlarlar. Doypack ambalaj üreticileri ürünün asılarak sergilenmesini sağlayan askılı ambalajlar ve ambalajın içini gösteren şeffaf pencerelere sahip ambalajlar da üretmektedirler.

Doypack Ambalaj Sürdürülebilir mi?


Dopyack Ambalaj en sürdürülebilir ve doğa dostu ambalaj seçeneklerinden bir tanesidir. Çok katmanlı yapıları sayesinde çok az miktarda hammadde kullanılarak üretilirler. Az miktarda hammaddeden oluşmaları; hem kaynakların verimli kullanılması anlamına gelir hem de ambalajların son derece hafif ve kolay taşınabilir olmasını sağlar. Katlanarak çok kolay bir şekilde nakledilebilen ambalajlar lojistik kaynaklı emisyonu da önemli ölçüde azaltırlar.
Artan çevresel endişelerle birlikte, Doypack Ambalaj üreticileri bugün her zamankinden daha çok geri dönüştürebilir materyal seçeneği sunmaktadır. Bu ambalajlarda en sık kullanılan malzemeler olan polietilen (PE), polietilen tereftalat (PET), polipropilen (PP) ve poliamid (PA) plastikler en kolay şekilde geri dönüştürülebilen plastik türleridir. Alüminyum, metalize film ve kraft kâğıdından üretilen ambalajlar da yine çok kolay bir şekilde geri dönüştürülerek gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmamıza yardımcı olurlar.

Doypack ve Markanız birbirlerini nasıl tamamlayabilirler?

  1. Söz konusu marka iletişimi olduğunda, ambalaj da bir iletişim kanalıdır. Baskılı Doypack Ambalaj, yüksek kalitede baskı yapılabilen, renklerin canlılığını ve tasarımın detaylarını göz alıcı şekilde sergileyebilen bir ambalaj çeşididir. Bu ambalajları kullanarak ürününüzün market rafında dikkat çekmesini, cezbedici görünmesini ve rakiplerinin bir adım önüne geçmesini sağlayabilirsiniz.
  2. Doypack’ler hem üretici hem de tüketici açısından pratiktir. Hafif ve esnek yapıları sayesinde ürününüzün kolay taşınabilir ve kolay depolanabilir olmasını sağlarlar. Potansiyel müşterileriniz ağır ve büyük ambalajlara sahip muadilleri arasından sizin hafif, kolay taşınabilir ürününüzü seçmeye daha meyilli olacaklardır.
  3. Baskılı Doypack ambalaj tercih etmek, rakiplerinize karşı fiyat avantajı sağlamanıza yardımcı olabilir. Doypack’ler sert ambalajlardan çok daha az malzeme kullanılarak üretilebilirler. Bu da üretim maliyetlerinin daha düşük olması anlamına gelmektedir. Katlanabilir yapıda ve son derece hafif olmaları depolama ve lojistik masraflarınızı da azaltacaktır.
  4. Tüketiciler artık alışveriş yaptıkları firmaların çevresel etkileri konusunda çok hassaslar. Bugün karbon ayak izini en aza indirmek firmanın olumlu bir özelliği olarak değil, bir zorunluluğu olarak algılanıyor. Bu noktada geri dönüştürülebilir ambalaj kullanmak tüketicilerin markanızı algılayış biçimi açısından çok büyük önem taşıyor.

Gıda, kimyasal ve hijyen ürünleri sektörlerinin lider markları; ürünlerini güvenle koruması için ülkemizin en büyük doypack ambalaj üreticileri arasında yer alan Üçsa Ambalaj’a güveniyor. Üçsa Ambalaj’ın sunduğu sağlam, güvenilir ve etkileyici ambalaj çözümleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.