Esnek Ambalaj Nedir? Esnek Ambalaj Nasıl Üretilir?

Esnek Ambalaj Nedir?

Sürdürülebilir ambalaj çözümleri arasında başlıca öne çıkan ambalajlardan olan esnek ambalajlar, verimliliği ve çevre dostu olmasıyla sürdürülebilir yaşamın önemli parçası haline gelmiştir. Esnek ambalaj sektörü son yıllarda dünya çapında en çok büyüyen sektörlerden biridir. Alternatif ambalaj çözümleriyle karşılaştırıldığında ürünü korumada daha etkili olma ve çevreye minimum karbon izi bırakmasıyla en çok tercih edilen ambalaj çözümlerinden birisidir.
Esnek ambalaj içerisindeki ürünü, ürünün yapısına, şekline, niteliklerine uygun olarak en iyi şekilde koruyan hijyenik ve güvenilir ambalaj çözümü sunar. Gelişen dünya ve ambalaj sektöründeki ihtiyaç yoğunluğunun artmasıyla birlikte ürünü muhafaza etme ve taşıma görevinden başka bir boyuta ulaşan ambalaj sektöründe esnek ambalaj önemli bir yer kaplar. Ürünün sağlıklı koşullarda saklanabilmesi, daha yaşanılır ve çevre dostu bir gelecek bırakması gibi özellikleriyle öne çıkan esnek ambalajlar, üreticinin emeğini gözetmek ve tüketiciye mutlu bir alışveriş yaratmak ilkelerini de göz önünde bulundurur.

Esnek Ambalaj Nasıl Üretilir?

Esnek ambalaj üretiminde öncelikle ürün incelenir ve ürünün niteliğine göre ambalaj stratejisi belirlenir. Ürünün yapısına ve niteliklerine uyacak en korunaklı ve hijyenik ambalaj belirlendikten sonra başlıca prensipleri arasında yer alan sürdürülebilirlik ilkesine nasıl uyarlanacağı tartışılır. Araştırma ve geliştirme sonucu belirlenen stratejisinde hedef kitleye uygun tasarım planlamaları da yapıldıktan sonra üretime geçilir.
Esnek ambalajlar çarpma, düşme, ezilme vb. herhangi bir fiziki bozulmaya karşı dayanıklı, aynı zamanda ekşime, bozulma, küflenme gibi kimyevi bozulmalara karşı da bir o kadar dayanıklıdır. Kolay taşınabilir, açılır-kapanır, daha az yer kaplama gibi özelliklerle de kullanıcı dostu olma özelliğini taşıyan esnek ambalajlar sıklıkla tercih edilir.

Esnek Ambalaj Hangi Alanlarda Kullanılır?

Esnek ambalajlar özellikle gıda ve kimyevi ürün sektöründeki kullanımlarıyla öne çıkar. Ürünün niteliğinin en çok korunması, dokusunda veya tadında herhangi bir değişikliğe uğramadan tüketiciye ilk günkü tazeliğinde ulaşması gereken gıda ambalajlarında, sunmuş olduğu ambalaj çözümleriyle esnek ambalaj sıklıkla tercih edilir.
Cips ve çerez ambalajı, bisküvi ve kek ambalajı, çikolata ve şekerleme ambalajı, kuru gıda ve makarna ambalajı, toz gıda ve içecek ambalajı, kahve ve çay ambalajı, dondurulmuş gıda ambalajı, kimyevi ve hijyenik ürün ambalajı, evcil hayvan maması ambalajı esnek ambalaj sektöründe çok tercih edilen ürünler arasında yer alır.

Esnek Ambalaj Sektöründe Kullanılan Plastikler

• OPP / METALİZE OPP
• MAT OPP / METALİZE OPP
• PET / METALİZE OPP
• PET / ALU / PE
• PET / METPET / PE