Toz Gıda Ambalajı Nedir?

Toz Gıda AmbalajıToz Gıda Nedir?

Gelişen ve değişen dünyada hızlı gıda tüketimi oldukça artış göstermektedir. Günün büyük bir çoğunluğunu çalışarak geçiren insanların toz gıda ve içeceklere olan ilgisi arttı. Toz gıdalar en geç 10-15 dakikada hızlı hazırlanabilen yiyecek ve içeceklerdir. Bu önemli özellikleriyle tüketicilere müthiş zaman kazandırmaktadırlar. Toz gıdalar hızlı hazırlanabildiği gibi tüketicilerin yanında taşıyabileceği en uygun ürünlerden. Toz gıda ve içeceklerinin doğru ambalajlanmış olması sonucunda çantalarına akarak veya dökülerek iz bırakmayacak ve bozulmaya dayanıklı ürünler olduklarından da uzun süre taşımaya elverişli olacaklardır.

Toz Gıda Ambalajı Nedir?

Toz gıda ambalajları gıdanın işlenme süreci tamamlandıktan ve paketlemesi gerçekleştirildikten sonra gıdanın besin değerini korumakta görevli araçtır. Gıdaların uzun mesafeler boyunca güvenli bir şekilde seyahat etmelerine ve tüketim sırasında hala sağlıklı olmalarına olanak tanır.

Bununla birlikte, paketleme teknolojisi, enerji ve malzeme maliyetleri, sosyal ve çevresel bilinçle kentsel katı atıklar ile ilgili düzenlemeler dahil olmak üzere gıda korumasını her bakımdan üstlenmeli ve dengelemelidir. Toz gıda ambalajları aynı zamanda gıdanın muhafazasını sağlayıp gıda israfını engeller. Ağzı tekrar kapanabilir ambalajlarla ürünün tamamı kullanılmadığında israfına engel olur. Pazarlama faaliyetlerini üstlenerek gıdanın içeriği, üretici şirketi, üretildiği lokasyon, iletişim adresleri gibi bilgileri ambalaj üzerinde paylaşarak hem tüketiciye güven verir hem de yeni müşteriler için bir yol gösterici olur.

Toz Gıda Ambalajı Üretimi

Üçsa Ambalaj olarak toz gıda ambalajlarının üretiminde ambalaj yapısı olarak iki veya çok katlı kombinasyonlar kullanıyoruz. Toz içecek, toz vanilya, kabartma tozu, toz gıda, protein tozu, sporcu toz gıdaları vb. ürün grupları için bariyer özellikli ambalaj çözümleri sunmaktayız.

PET / PE
PET (PVDC) / PE
PET / ALU / PE
PET / PET METALİZE / PE

Üçsa Ambalaj olarak ihtiyaçlarınıza en uygun olarak tasarladığımız, yüksek bariyer özelliği barından üç veya dört katlı yapılar ile üretilen toz gıda ambalajları, yukarıda saydığımız gıda gruplarının yanı sıra bulyon, hazır çorba, puding, süt tozu, granül kahve, ketçap, mayonez ve çeşitli soslar için de kullanılmaktadır.