Hijyenik Ürün Ambalajı Nedir?

hijyen-urunu-ambalajıHijyenik Ürün Ambalajı Nedir?

Hijyenik ürün ambalajları kişileri çeşitli bakterilerden ve virüslerden arındıran ürünlerin paketlenmesinde kullanılan ambalajlama çeşididir. Hijyenik ürün ambalajlarında yapısal olarak tek veya çok katlı yapı kombinasyonlarını kullanmak tercih edilebilmektedir. Ürün bir kişisel bakım ürünüyse, ciltle temas etmeden önce uzun bir süre ambalaj içerisinde saklanabileceğinden hijyenik ürün ambalajlarının ürünün ve insan cildinin kimyasına uygun olması beklenir.

Hijyenik Ürün Ambalajı Kullanım Alanları Nelerdir?

Hijyenik ürün ambalajları kişisel bakım ürünleri veya tek kullanımlık bazı hijyen ürünlerinin ambalajlanmasında kullanır. Bu ürünler kozmetik ürün gurubuna giren şampuan, el kremi, çeşitli cilt temizleyicileri, sabunlar olabildiği gibi kullan at ürünleri olan kadın pedi, çocuk bezi, yetişkin bezi, hidrofil pamuk, ıslak mendil gibi ürünler de olabilir. Hijyenik ürün ambalajının görevi hijyenik ürünleri sağlığa zararlı olabilecek ortamlardan korurken bozulmasını engellemek ve raf ömrünü uzatmaktır. Hijyen ürünlerinde adından gelen bir algıyla da ürünün ambalaj tasarımının temizlik ve berraklık ifade ediyor olması oldukça önemlidir.

Biz Üçsa ambalaj olarak ambalajlarımızın materyallerine dikkat ettiğimiz kadar tasarım aşamalarıyla da yakından ilgileniyor, pazarlama faaliyetlerine en uygun ambalajı tasarlayarak üretimini gerçekleştiriyoruz. Hijyen ürünlerinin üretim aşamasından son kullanıcıya ulaşana kadarki süreçte hava almaması, dış etkenlerden fiziksel darbe alarak zarar görmemiş olması gerekir. Ambalaj, ürünü nem, ısı ve ışık faktörlerinden koruyarak tüketicisine ulaştırmaktadır.

İçeriğinde kuvvetli kimyasallar barındıran ürünlerin ambalajlanmasında çok katmanlı ambalaj kullanımı dikkat edilmesi gereken ambalajlama özelliklerindendir. Biz Üçsa ambalaj olarak yüksek bariyer özelliğini kullanarak hem ürünü delik ve sızıntı tehlikelerinden koruyor hem de kimyasal ürünün etkisini uzun süre koruyarak raf ömrünü uzatmasını sağlıyoruz.

Üçsa ambalaj olarak hijyen ürünlerimizde uyguladığımız ambalajlama yöntemlerimiz ve kullandığımız materyaller;

  • Yüksek bariyer
  • Düşük oksijen ve su buharı geçirgenliği
  • Düşük ısıl yapışma
  • Işıktan koruma
  • Yüksek laminasyon kuvveti
  • Sızdırmazlık kabiliyeti
  • Düşük COF değeri
  • Mat lak uygulaması
  • Paper touch uygulaması

Pearlize, PE opak, OOP / Pearlize, PET / PE ve PET /PET METALIZE / PE

Materyallerini kullanarak Kimyevi ve hijyen ürünlerinde yüksek koruma sağlıyor, ürünlerinizi güvenle koruyoruz.