Şekerleme Ambalajı Nedir? Nasıl Olmalıdır?

şekerleme ambalajı

Şekerleme Ambalajı Nedir?

Şekerleme denince aklımıza ne gelir? Çocukluğumuz mu, bayramlar mı, gün içinde kendimize verdiğimiz ufak molaların misafirleri oldukları mı? Şekerleme ve çikolata ürünleri sadece bir gıda ürünü değildir. Dünyanın her yerinde kültürel olarak farklı isimlendirilmiş olsa da şekerleme bayramlar, düğünler gibi insanların mutluluklarını paylaştıkları çeşitli törenlerin bir ikram ürünüdür. Böylesine anlamlı ve duygusal bağımız olan bu ürünleri sadece tadı için satın almadığımız çok açık değil mi?

Peki satın alırken neye göre karar veriyoruz?

Şekerlemeleri en çok tüketen yaş gurubu olan çocukları ele aldığımızda onların ilgisini çekmek hayli zor. Şekerleme ambalajının tasarımı bu noktada çok önemli. Çocuklar çizgi karakterlerden ve yaratıcı illüstrasyonlardan oluşan paketlemeleri ve canlı renkleri seviyor. Peki ya ebeveynler? Onlar için ambalajın kalitesinin yanında, şekerlemenin üretim koşulları, kalori miktarı ve içerdiği maddeler gibi bilgiler çok daha önemli sırada yer alıyor. Dolayısıyla bir şekerleme üreticisi göze hitap ettiği kadar ürünü hakkında şeffaf bilgiler içeren bir ambalaj tasarımını da tercih etmelidir.

Şekerleme Ambalajı Tasarım Örnekleri

  • Askılı Paketler

Bu ambalajlar önceden kesilmiş asılmaya uygun bir delik bulundurur. Bu sayede raflarda daha etkileyici bir şekilde müşterilerin göz hizasında sergilenebilir. Genellikle perakende ve satış noktalarında görünür.

  • Yastık Paketler

Adını yastık şeklinde olmasından alır. Marketlerin düz raflarında sergilenir.

  • Körüklü Paketler

Boşken veya içinde az ürün varken daha düz duran ama içindeki şekerlemelerin sayısı arttıkça kenarlarındaki paydan açılarak hacim kazanan bir pakettir. Bu paketlerin ağızları zımbalanabilir, bantlanabilir veya ısıyla kapatılabilir.

  • Tekrar Kapatılabilir Fermuarlı Paketler

Bu paketler açıldıktan sonra tekrar aynı özenle kapatılabilir olup şekerlemenin bayatlamasını önler. Aynı zamanda müşterilerin porsiyon kontrollerine de yardımcı olur. Ürünleri paketi açar açmaz tüketmeleri gerekmez.

Bütün bu paket tasarımlarının yanında ambalajlama endüstrisi teknolojilerinin trendlerini takip etmek oldukça önemlidir. Şekerleme ürünlerinde özellikle ufak pencereli ambalajlar müşteriler için güven uyandıran bir seçenektir. Ürünün içeriğini gören ve şekerlemelerin ambalaj tasarımıyla olan uyumuna şahit olan bir müşteri için şekerlemeyi satın almaktan daha doğal bir sonuç olamaz.

Biz Üçsa ambalaj olarak ambalaj endüstri trendlerini yakından takip ederek, pazarlama stratejilerinize uygun ambalaj tasarımınızı uzman tasarım ekibimiz tarafından gerçekleştiriyoruz. Yüksek teknolojili üretim istasyonlarımızda çevreye duyarlı ve geri dönüştürülebilir ambalajlar üretiyoruz.