Dondurulmuş Gıda Ambalajı Nedir?

Dondurulmuş Gıda Ambalajı Nedir?

Günümüzde değişen yaşam tarzının ve yoğun iş, okul hayatının getirdiği zamansızlıkla dondurulmuş gıdalar birçok kişinin vazgeçilmezi oldu. Kentleşme ve hızlı tempolu yaşam içerisinde hızlı ve kolay pişirilmesi, daha uzun süre saklanılabilmesi gibi etmenler dondurulmuş gıdaya olan bağlılığı arttırdı. Bu gıdaların ilk günkü tazeliğinde kalmasını sağlayan en önemli unsur da ambalajlardır. Dondurulmuş gıdalara artan talep ile ambalaj sektöründe bu ürüne uygun gelişmeler de kaçınılmaz bir hale geldi.
Dondurulmuş gıda ambalajları donma işlemi sayesinde üründe kalan nemi buza çevirir ve ürünün daha uzun süre saklanmasına, tazeliğini korumasına yardımcı olan bir koruma yöntemidir. Diğer ürünlere göre daha hassas ve sahip olduğu uzun süreli raf ömrünü de bu şekilde koruyan dondurulmuş gıdalar uygun ambalajlama ve muhafaza koşulları ile piyasaya sunulur.
Dondurulmuş gıda ambalajları; meyve ve sebzeler, balık, karides, midye gibi dondurulmuş deniz ürünleri, hazır pizza, lahmacun, börek, patates kızartması gibi dondurulmuş fast food ürünlerinde soğutma işlemi uygulamasıyla kullanılır.

Dondurulmuş Gıda Ambalajlarında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dondurulmuş gıdalar bozulmaya ve olası kokulara karşı daha savunmasızdır. Oksijen ile herhangi bir temas ile karşılaştığında donmuş yapısını kaybedecek ve ürünün bozulmasına sebep olacaktır. Herhangi bir mikrobik bozulmaya, doku ve tat kaybına zemin oluşturmaması için uygun ambalajlama oldukça önemlidir. Dondurulmuş gıdaların ambalajlama işleminde soğuk ortam dayanımı arttırılmalı ve hava geçirgenliği yok edilmelidir. Bu sayede sahip olduğu tat ve doku dengesini içerisinde hapsedecek, dış ortamdan gelen nem ve mikroba karşı dayanıklı olacaktır. Buhar, nem ve kokulara karşı bariyerli filmler ile koruması arttırılan dondurulmuş gıda ambalajları, uzun raf ömrü, tazeliği koruma ve müşteri memnuniyeti ile gerekli muhafaza çözümleri uygulanmamış diğer ambalajlardan daha çok tercih edilecektir.

Dondurulmuş Gıda Üretiminde Hangi Materyaller Kullanılır?

• Opp / pe
• MAT BOPP + PE
• MAT PET + PE
• PET / PE
• PET / PET METALİZE / PE
Üçsa Ambalaj tarafından üretilmiş olan dondurulmuş gıda ambalajları, gerekli muhafaza çözümlerine ve hijyen koşullarına uygun olarak üretilmiştir.