Markanız İçin En Uygun Ambalaj Firması Nasıl Seçilir?

Üreticiler için doğru ambalaj ve ambalaj firması seçimi çok önemlidir. Seçilen ambalaj ürünün raf ömrünü, üretici markanın özgünlüğünü ve güvenilirliğini etkileyecek en önemli unsurdur. Doğru ambalaj seçimi ürünün albenisine etki etmekle kalmaz, depolama sırasında oluşabilecek olumsuz etkilerin de önüne geçer. Ambalaj seçiminde dikkat edilmesi gereken birçok adım vardır. Bu adımlar üreticinin kendine sorması gereken sorular ve ambalaj üretici firmadan beklediği özellikler olarak ikiye ayrılabilir.

Üreticinin Ürün Ambalajı Hakkında Kendisine Sorması Gereken Sorular: “Neyi, nasıl, hangi şartlarda paketleyeceğim?”

Bu seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken unsur, ambalajlanacak ürüne uygun olarak malzeme yapısının seçilmesidir. Ek olarak, ambalaj seçerken üzerinde durulması gereken hususlar; ürün için oldukça önemli olan paketleme hattının ve raf ömrünün yapısının göz önünde bulundurulmasıdır.

  • Ambalajlama Bütçem Ne Olmalı?
    • Ambalajlamaya ayrılacak bütçe çok önemlidir. Bazen; üretilecek üründe en büyük maliyeti, ambalaj alır. Doğru ürün doğru ambalajla ve doğru maliyetle birleşince başarı peşinden gelir. ÜÇSA Ambalaj, doğru ambalajı doğru maliyetle müşterilerine sunar.
  • Ambalaj, Ürüne Taşıma Avantajı Sağlar mı?
    • Ambalaj, ürünün taşınmasında da avantaj sağlamalı ve ürünü her türlü dış etkiye karşı korumalıdır.
  • Ambalaj Malzemelerini Sürdürülebilir mi Seçmeliyim?
    • Sürdürülebilir ambalaj malzemeleri seçmek müşterilerinize doğaya olan hassasiyetinizi gösterirken, markanız adına olumlu dönüşler almanızı da sağlayabilir.
  • Ambalajımın Boyutu Nasıl Olmalı?
    • Bu seçim tamamen ürettiğiniz ürüne ve taşıma birim maliyetinize bağlıdır. Ürününüze en uygun boyutu seçmelisiniz.
  • Ambalaj Tasarımım Markam Hakkında Nasıl Bir Bilgi Vermeli?
    • Markaların aynı bir insan kişiliği gibi kişilikleri vardır. Ambalaj tasarımının markanın tüm kişiliğini yansıtmak isteyebilirsiniz veya öne çıkarmak istediğiniz yönleriniz olabilir. Bu yönleri iyi belirlerseniz markanıza en uygun ambalaj tasarımına sahip olabilirsiniz.

Doğru Ambalaj Firmasını Seçmek İçin Ambalaj Firmalarından Beklenen Özellikler

A.   Kaliteli Ambalaj Üretimi

Yüksek kaliteyle üretildiğinden emin olunan ambalaj, en önemli kriter olmalıdır. Seçtiğiniz firmanın kaliteli üretim için yüksek standartları karşıladığından, üretim süreçlerini kontrol etmek için uygun prosedürler uyguladığından emin olun.

B.   Müşteri Hizmetleri Memnuniyeti

Müşteri hizmetleri günlük ihtiyaçlarınızı karşılamadan öte olmalıdır. Satış veya hatalı üretim sonrası hizmet vermeyen firmaları tercih etmekten kaçının. Üçsa Ambalaj olarak ilk görüşmemizden itibaren müşteri memnuniyetini en önde tutmaya kendimizi adar, güvenilir müşteri hizmetleri ekibimizle sizlere elimizden gelen en iyi hizmeti vermekteyiz.

C.   Grafik ve Yapısal Tasarımda Konularında Deneyimli

Ambalaj üretiminde grafik ve yapısal tasarım süreçleri oldukça önemlidir. Seçilen ambalaj firmasının paketleme ve tasarım teknolojilerinde deneyimli olması önemlidir. Üçsa Ambalaj olarak uzman grafik tasarım ekiplerimiz ve mühendislerimizle size ve ihtiyaçlarınıza en uygun ambalajı tasarlayarak üretiyoruz.

D.   Çeşitli Malzemeler ve Teknik İşlemler

Seçtiğiniz ambalaj firmanızın kâğıt alt tabanlar, yapılar ve stiller konusunda deneyimli olduğundan emin olun. Grafik entegrasyonlarını ve baskı süreçlerini kolaylaştırabilecek yetkinliğe sahip olmalıdırlar. Üçsa Ambalaj olarak fikir ve tasarımın tüm aşamalarında size yardımcı olacak uzman tasarım ekibimizle yanınızdayız.

E.   Anahtar Teslim

Ambalajlarınızın sizin müdahalede bulunmanıza gerek kalmadan kullanıma hazır bir şekilde teslim edilmesi önemlidir. İş süreçlerinizi hızlandırırken operasyon süreçlerinizi daha profesyonel yönetmenizi sağlar.

F.   Özenli Teknik Destek

Ambalajlarınızın kalitesinin güvencesi için üretim her aşamasında ve bitiminde test edecek uzman bir ekip olmalıdır. Üçsa Ambalaj olarak ambalaj üretiminin her aşamasında tüm kalite kontrolleri uyguluyor, testleri gerçekleştiriyoruz.

G.   Maliyet Optimizasyonu

Seçtiğiniz firma başlangıçta belirlediğiniz bütçenizi aşmamalı ve size doğru teklifte bulunmalıdır. Üretim sonrası oluşabilecek ek maliyetler sizin bütçenizi sarsarken firmanın bütçenizi doğru optimize etmeyerek üretime geçtiği anlamını taşır. Üçsa Ambalaj, ihtiyaçlarınız için ideal paketleme çözümünü sunarken malzeme maliyetlerini, tasarım ücretlerini, eskime, atık ve ürün işleme maliyetlerini optimize etmenin yollarını bulmaya kararlıdır.

H.   Finansal İstikrar

Son olarak seçtiğiniz firmanın finansal olarak istikrarlı ve güvenilir bir geleceği olduğundan emin olun. Bir ambalaj şirketi seçerken dikkate alınması gereken çok sayıda alan vardır. İşletmeniz ister küçük, ister büyük, isterse arada bir yerde olsun, tüm ambalaj ihtiyaçlarınız için Üçsa Ambalaj’a güvenebilirsiniz.