Atıştırmalık Ürün Ambalajı Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Ambalajlar; ürünlerin üretim alanından son tüketiciye ulaşana kadar yaptığı yolculuğundan ürünü korurken, temel ürün bilgilerini de tüketiciye en iyi şekilde aktarır. Doğru ambalajlama her sektör ve ürün grubu için farklıdır. Görsel tasarımından, üretiminde seçilecek malzemelere kadar tüm ayrıntılar özenle düşünülmelidir.

Atıştırmalık Ürün Ambalajları Nasıl Olmalıdır?

Hassas olan gıda sektöründeki ürünler ele alındığında gıda ambalajlama standartlarına uygunluk oldukça önemlidir. Atıştırmalık ürünleri diğer gıda ürünlerinden ayıran belki de en önemli unsur tüketiminde hareketliliğin olmasıdır. (Kimse bir makarnayı yanında taşımak istemezken kuruyemiş veya çikolata dolu bir ambalajı çantasından eksik etmek istemeyebilir.) Bu da atıştırmalık ambalajların genel gıda ürünlerine kıyasla daha çok göze ve kullanıma hitap etmesi gerektiğini göstermektedir. Dolayısıyla atıştırmalıklar tüketicilerin yanında taşımayı tercih ettiği ürünlerdendir. Bu yüzden ambalajları günün herhangi bir saati açılıp tekrar kapatılabilen ve buna rağmen içindeki ürünün tazeliğini maksimum performansla koruyabilecek ambalajlar olmalıdır.

Tüketicilerin Atıştırmalık Ürün Ambalajlarından Beklentisi;

  • Açması kolay,
  • Tekrar kapatmaya uygun fermuarlı ağız,
  • Sızdırma ve dökülme kaygısı bulunmayan,
  • Ürünleri taze tutan,
  • Ürünün içindekiler hakkında kısa ve açıklayıcı bilgiler veren,
  • Hareket halindeyken güven veren atıştırmalık ambalajlar istiyor.

Araştırmalar tüketicilerin bu kriterlerini karşılayan ürün ambalajları için diğer ürünlere oranla %10 ila %50 arası fark vermeye hazır olduklarını söylüyor. Bunun yanında tüketici gözünde fark yaratabilen bir diğer özellik ise;  çevreye duyarlı, geri dönüştürülebilir hammaddeler  kullanarak üretilen ambalajlar geliyor.

Biz Üçsa Ambalaj olarak tüketicilerinizin tercihlerine ve isteklerine sahip çıkıyoruz. İhtiyaçlarınıza en uygun atıştırmalık ürün esnek ambalajını üretiyoruz. Bütün bu üretim süreçlerimizde dünyamıza olan görev ve sorumluluklarımızın farkında olarak hareket ediyoruz. Gelecek nesillere daha yeşil, sağlıklı ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak için sürdürülebilirlik adına bütün önlemlerimizi alıyoruz. Tüm üretim süreçlerimizde çevre bilincini ön planda tutuyor, kirlenmeyi önlemek ve atıkları azaltmak adına tüm tedbirlerimizi alıyoruz.

Bazı Atıştırmalık Ambalaj Türleri;

  • Dik durabilen ağzı fermuarlı açılır-kapanır ambalajlar.
  • Kese şeklindeki ağızlık eklenmiş ambalajlar. (Tercihen hareket halindeki sıvıları taşımakta etkilidir.)