Kuru Gıda Ambalajı Nedir? Nasıl Olmalıdır?

kuru gıda ambalajı

Kuru Gıda Ambalajı Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Diğer gıda ambalajlama çeşitlerinde de olduğu gibi kuru gıda ambalajları ürünü her aşamada koruyan ambalajlardır. Kuru gıda ambalajları, ürünleri üretimden son kullanıcıya ulaşana kadar geçirdiği süre boyunca korumalıdır. Bu korumanın sağlıklı ve uzun süreli olabilmesinin en önemli etken tabii ki de ambalajlama kalitesidir. Ambalajın üretiminde kullanılan malzemelerin ve üretim tekniklerinin doğru seçilmesi demek kaliteli bir ambalaj üretimi demektir.

Kuru Gıda Ambalajları Kullanım Alanları Nelerdir?

Kuru gıda ambalajları genellikle makarna, kuru fasulye, pirinç, erişte, baharat, tuz, şeker, bakliyat ve kuru hayvan mamaları gibi ürünler için, ters baskılı BOPP’ye lamine edilen CPP veya PE’den oluşan çift katlı yapılar en çok tercih edilen ve en uygun olan kuru gıda ambalajı ürünleridir. Oda sıcaklığında saklanabilen bu ürünler için ambalajlama teknikleri oldukça önemlidir. Dış dünyayla savunmasız alanlarda, ısı ve sıcaklığı ayarlanamayan nakliye araçlarında ve depolarda tutulabilecek olan bu ürünler için ambalajları onları koruyan en önemli şeydir.

Ambalajların Özellikleri Nelerdir?

Ambalaj gıdayı korurken ürünle ilgili bilgiler de vermelidir. Kuru gıdalar için epey esnek olsa da son tüketim tarihi, gıdanın üretiminde kullanılan malzemeler ve gıdanın temin edildiği yer gibi bilgiler ambalajın üzerinde yazılı olarak müşterilere verilmelidir. Bunun yanında bazı gıda üretim firmaları, ambalajlarında gıdalarla ilgili küçük sevimli ipuçları da vermektedir. Örneğin bir makarna firması kolay ve hızlı bir tarifi ambalajının üstünde müşterilerine verir. Marka bu uygulamasıyla müşterilerine üründen daha fazlası olan bir deneyimi de satmış olur.

Gıda ambalajlarının taşıması gereken önemli bir diğer özellik ise nasıl açılacağının net bir şekilde tarif ediliyor olmasıdır. Elbette ki herkes ambalaj açabilir. Ancak gıda gibi hassas, açılır açılmaz kullanıma sunulan ürünler için ambalajın sağlamlığıyla beraber açılış anı da düşünülmelidir. Kişiyi zorlamadan hafif bir kuvvetle açılabilmeli, zorlama bir kuvvetle kazaya mahal vermemelidir.

Ambalajın grafik tasarımı, rengi ambalajlanan ürüne kimlik kazandırır. Sadece ambalajınızın renginden ürününüzü metreler öteden tanımak mümkündür. Bu yüzden ambalaj için seçilen renk ve tasarım çok önemlidir.

Üçsa ambalaj olarak uzman grafik tasarım ekibimizle ürününüz için doğru ambalaj tasarımını özenle yapıyor, ihtiyaçlarınıza en uygun ambalajlama çözümlerini sunuyoruz.