Kek Ambalajı Üretiminde Nelere Dikkat Edilmektedir?

Kek Ambalajı Üretiminde Nelere Dikkat Edilmektedir?

Kek ürünleri hassas yapıda olan ürünler arasında yer alır. Dolayısıyla bu ürünlerin ambalajlanması da bir o kadar hassasiyet gerektirir. Yapıları gereği kurumaya ve doku bozulmasına diğer ürünlerden daha elverişli olan kek ürünleri uygun ambalajlama ile dokusunu korumalı ve raf ömrü olabildiğince uzatılmalıdır.

Üretim, taşıma ve dağıtım aşamasında ve daha sonra da raf ömrünce ürünün üretildiği formunu korumasını sağlamak zorlu bir süreçtir. Bu aşamalarda yaşanabilecek olası tehlikelere karşı ürünün tazeliğini, yapısını korumak ve zarar görmemesini sağlamak ise ambalajın kalitesine bağlıdır. Kek ambalajlarında kullanılan yüksek bariyer, düşük oksijen ve su buharı geçirgenliği, ışıktan koruma, düşük cof değeri, düşük ısıl yapışma, yüksek laminasyon kuvveti, mat lak ve paper touch uygulamalarıyla ambalajlar güvenli bir şekilde korunur ve tüketiciye ulaşır. Özellikle düşük oksijen ve su buharı geçirgenliği sayesinde kekler kuruyarak, mikrobik bozulmaya maruz kalarak veya küflenerek yapısını kaybetmez.

Yırtık ve delinmiş esnek ambalajları ürünü koruma ve hijyen sağlama özelliklerini kaybedeceğinden kaliteli ambalaj üretimi her ürün ambalajında olduğu gibi kek ambalajında da oldukça önemlidir. Kek ambalaj üretiminin en başta gelen koruma yöntemleri arasında gıdayı nem ve buhar gibi dış etkenlerden korumak esas alınır. Uygun hijyen ve temizlik koşullarında üretilmiş kek ambalajları bu koruma yöntemleriyle de desteklendiğinde uzun ömürlü, müşteri memnuniyeti odaklı bir ambalaj çözümü sunmuş olur.

Üçsa Ambalaj Kek Ambalajı Üretimi

Üçsa Ambalaj üretiminde kullanmış olduğu OPP / Opak OPP / Metalize OPP / Pearlize OPP gibi materyaller sayesinde kimyasal maddelere, ısı geçirgenliğine ve herhangi bir bozulmaya karşı dayanıklı ambalaj çözümleri üretir. Ambalaj üretimi ve paketleme işlemlerinde sağladığı verimlilik ve güven ile müşterilerine istenilen ürün için uygun olan ambalaj çözümünü sunar. Gıda ambalaj yönetmeliğine uygun olarak üretmiş oldukları ambalaj çözümleri aynı zamanda bir AR-GE sürecinden geçmiş, tecrübeyle harmanlanmış, ambalaj tasarım ekipleriyle ürünü çekici kılacak şekilde desteklenmiştir. Kek ambalaj çözümlerinde de bu ilkeler doğrultusunda hareket ederek kek ürünlerinin hijyeni ve tazeliği için durmadan çalışır.